Onderhoud

Onderhoud van de accomodatie

Het tenniscomplex waar onze vereniging over beschikt heeft veel onderhoud nodig. Onderhoud dat wordt gedaan door vrijwilligers van onze vereniging.

Het grote onderhoud begint al in de maand februari, wanneer het nieuwe tennisseizoen bijna gaat beginnen.   De tennisbanen moeten worden aangepakt en van nieuwe gravel worden voorzien. Voordat alle banen speelklaar zijn is er door een groep senioren van onze vereniging al een aantal weken hard gewerkt.

Tijdens een klussenmorgen op de zaterdag een week voor het openingstoernooi, wordt het tennispark weer aangekleed met de windvangers, het clubhuis helemaal schoon gemaakt en alles ingericht om weer volop te kunnen genieten van alle voorzieningen die een bezoek aan ons park zo aangenaam maakt.

Een ander belangrijk aspect van het onderhoud is de wekelijkse schoonmaak op de maandagmorgen door een groep dames die er steeds voor zorgen dat het interieur van ons clubhuis er steeds weer verzorgd uit ziet.

Na het openingstoernooi, dat ieder jaar plaats vindt op de eerste zondag van april, worden de gravelbanen onderhouden door een vaste groep vrijwilligers die daarvoor gebruik maken van diverse hulpmiddelen, met als grote kracht een daarvoor aangeschafte trekker.

Ook wordt het gras rondom de banen regelmatig door vrijwilligers gemaaid, zodat het aanzicht voor deelnemers en bezoekers er steeds goed uit blijft zien.

Verder zijn er een aantal leden die zich hebben opgeworpen om enkele vaste projecten te verzorgen, zoals het schilderwerk van het clubhuis en het onderhoud van de diverse bankjes rond het park.

Back to top