Algemene informatie activiteiten

Inleiding

LTC NOHN organiseert een groot aantal activiteiten voor haar leden. Bij de organisatie van de activiteiten staat voorop dat alle leden, ongeacht hun niveau of leeftijd, moeten kunnen meedoen, en dat alles sportief en gezellig verloopt. Hieronder een overzicht van de activiteiten die georganiseerd worden. Naast deze worden er incidenteel nog andere activiteiten georganiseerd. Kijk ook eens onder de afdeling jeugd.

Racketavonden

Sinds zeer lange tijd is de dinsdagavond bij LTC NOHN een vaste verenigingsavond. Vanaf 19:00 worden alle vier de banen gebruikt door deelnemers aan de racketavond. Het is niet nodig om je hiervoor aan te melden. Op het moment dat je binnenkomt wordt je naam op de deelnemerslijst geplaatst, waarna je telkens met een willekeurige partner wordt ingedeeld om een half uur lang te gaan tennissen. Er is op de racketavond voldoende tijd om even met elkaar te praten en een kop koffie of een borrel te drinken. De gezelligheid staat op de racketavond centraal en is voor iedereen toegankelijk ongeacht zijn of haar niveau. Later op de avond wordt er meer gekeken naar het niveau van de spelers, zodat iedereen eindigt met een gezellige partij op gelijkwaardige sterkte. Je bent van harte uitgenodigd op de racketavonden om de echte sfeer van onze vereniging te proeven.

Racketochtend 50+

Op vrijdagochtend is er gelegenheid om als 50+ tennisliefhebber met leeftijdsgenoten te gaan tennissen. Vanaf 10:00 zijn er drie banen beschikbaar voor de deelnemers aan deze racketochtend. Voor de deelnemers aan de racketmorgen worden de tennisballen beschikbaar gesteld door de vereniging. Verder is voor deze groep gezelligheid ook belangrijk, want gezamenlijk een kopje koffie of thee drinken is een moment om naar uit te kijken. Deelnemers aan deze racketochtend hoeven zich hiervoor niet aan te melden.
1 keer per jaar (eind april/begin mei) worden ook senioren van andere clubs uitgenodigd om mee te doen op een vrijdagochtend/middag. Het Senior Plus toernooi is al jaren een groot succes en brengt tennisliefhebbers uit de hele regio met elkaar in contact.

Toernooien

De technische commissie (TC) organiseert (meestal samen met de kantinecommissie) gemiddeld 1 of 2 activiteiten per maand. De toernooien worden aangekondigd per mail, op het mededelingenbord in het clubhuis en de facebookpagina. Iedereen kan aan de toernooien meedoen, ook al begin je pas net met tennissen. Hieronder staan de jaarlijks terugkerende toernooien van LTC NOHN vermeld:

Openingstoernooi (begin april)
Met het openingstoernooi wordt het buitenseizoen gestart. Na een gezellige ochtend (jeugd)en middag (volwassenen) tennissen wordt het toernooi afgesloten met een gezamenlijke maaltijd.

Bitterballentoernooi (hele jaar)
Een paar keer per jaar organiseert de technische commissie op vrijdagavond een mini-toernooi. Je wordt met een vaste partner ingedeeld in een poule van gelijkwaardig niveau en bepaalt in 3 of 4 wedstrijden van een half uur wie de beste van de avond is. O ja, er worden de hele avond bitterballen geserveerd.

Ouder-Kind toernooi (mei)
Tennisspelende kinderen nemen een ouder/familielid mee, of tennispelende ouders nemen een kind mee, om samen een ochtend/middag tegen andere ouder-kind koppels te spelen.

Dekens Groep Sappemeer Open (juni)
Het officiële tennistoernooi van LTC NOHN, waar tennissers uit de hele regio het in dubbelwedstrijden tegen elkaar opnemen. Inschrijven voor het toernooi kan vanaf enkele maanden voor aanvang van het toernooi op www.toernooi.nl.

Competitiebokaal (juni) *alleen voor competitieteams*
Aan het einde van het competitieseizoen nemen alle teams van LTC NOHN het tegen elkaar op om te beslissen welk team het beste is. Het toernooi wordt afgesloten met een BBQ.

Thuisblijverstoernooi (augustus)
In de zomervakantie wordt er een tennisavond georganiseerd door de kantinecommissie voor alle leden die op dat moment niet op vakantie zijn. Het tennis en het eten op deze avond staan in het teken van een bepaald thema of land, zodat we met elkaar toch een soort van vakantie vieren.

Clubkampioenschappen (juli en/of september)
Tijdens de clubkampioenschappen nemen de leden van LTC NOHN het twee weken lang tegen elkaar op in enkel en dubbelwedstrijden. Inschrijven voor het toernooi kan vanaf enkele maanden voor aanvang van het toernooi op www.toernooi.nl.

Dekens groep Sappemeer Open Jeugdtoernooi (september)
Het officiële jeugdtoernooi van LTC NOHN, waar tennissers t/m 17 jaar uit de hele regio het in enkelwedstrijden tegen elkaar opnemen. Inschrijven voor het toernooi kan vanaf enkele maanden voor aanvang van het toernooi op www.toernooi.nl

Sluitingstoernooi (half oktober)
De traditionele afsluiting van het buitenseizoen met tennis, mosselen en een BBQ.

Via de toernooiplanner op www.toernooi.nl is het ook mogelijk om je in te schrijven voor de open toernooien van andere verenigingen in de regio.

Winteractiviteiten

Van half oktober tot april ligt het tennis op ons park stil. LTC NOHN biedt haar leden wel trainingen aan in de tennishallen van TV de Stirum of LTC de Kalkwijck in Hoogezand. Ook kun je zelf bij deze verenigingen een baan huren voor het gehele winterseizoen om zo met een vast groepje toch te kunnen spelen.
Gedurende het winterseizoen vinden er wel verschillende activiteiten plaats in ons clubgebouw, zoals sjoelen en kaarten.

Back to top