Jeugd

Algemeen

Jeugd bij L.T.C. NOHN bestaat al heel lang. De jeugd is bij ons een belangrijk onderdeel van de club. Immers, de jeugd heeft de toekomst! Kinderen kunnen bij ons op elk niveau en op elke leeftijd (vanaf 6 jaar) meedoen tijdens de groepstrainingen, competitie en evenementen. In iedere leeftijdscategorie ( 5 tot 16 jaar) hebben we trainingsgroepen en competitieteams. Wij zijn gericht op plezier in de sport, teamgevoel, individuele kwaliteiten en gezelligheid in het clubhuis.

Jeugd trainer

Per 1 april 2023 verzorgt tennisschool HHTDL de lessen voor de jeugd en helpen zij bij de organisatie van de World Tour, Groen en Geel competitie (competitie voor jeugdspelers). De train(st)er  bepaalt de groepsindelingen voor zowel wedstrijden spelen als trainen. Dit alles uiteraard in overleg met de jeugdcommissie.

Competitie spelen en groepsindelingen trainingen

Kinderen worden ingedeeld in trainings- en competitieteams op basis van leeftijd en niveau. L.T.C. NOHN is een officiële Tenniskidz-vereniging. De KNLTB hanteert niveaus opgedeeld in 4 kleuren.

Rood (6 t/m 8 jaar)
Kennismaking met tennis! Ontwikkeling van de basisvaardigheden zoals coördinatie en bewegen. Veel leuke activiteiten en mini-wedstrijden met een klein racket en foam/sponsbal of rode bal met hoge stuit.

Oranje (8 t/m 10 jaar)
Verdere ontwikkeling van de basisvaardigheden met de opbouw naar 3/4 veld! Langere wedstrijden op mini-veld waarbij de nadruk ligt op nieuwe slagen en technieken. Er zal gespeeld worden met een langzame bal (oranje) met een lage compressie.

Groen (10 t/m 12 jaar)
Groot veld! Techniek en tactiek worden verder ontwikkeld. Langere wedstrijden en competitietennis waarbij atletisch vermogen ook centraal staat. Je speelt met een groene bal. Dit is de laatste fase van Tenniskidz.

Geel (junioren 11 t/m 14 jaar en junioren 13 t/m 17 jaar)
Eerste stap naar volwassenentennis! Gele harde ballen en groot veld. Kinderen hebben door elk fase elk aspect van het tennisspel geleerd.

Jeugd activiteiten bij L.T.C. NOHN

De jeugdcommissie organiseert elk jaar verschillende activiteiten. De jeugdcommissie bestaat uit enkele ouders die het leuk vinden om activiteiten voor de jeugd te organiseren. Een vertegenwoordiger van de oudste jeugd is ook betrokken bij de jeugdcommissie.

Open dag
Niet-leden mogen tennis spelen op onze vereniging. Kennismaken met tennis!

Koningsdag
Tijdens de koningsdag staan wij op de markt in Hoogezand-Sappemeer zodat kinderen en volwassenen een balletje kunnen slaan om kennis te maken met de tennissport!

Openingstoernooi
Om te vieren dat we weer buiten kunnen tennissen een toernooitje voor alle L.T.C. NOHN-jeugdleden. Na het toernooi is er altijd iets lekkers. Gezelligheid staat voorop!

Competitie
Onze Rood, Oranje, Groen en Geel teams spelen competitie. Hierbij wordt de jeugd begeleid en ondersteund tijdens het spelen van wedstrijden. We verwachten hier ook ondersteuning van ouders. De jeugdcommissie organiseert ieder jaar voor elke categorie een bijeenkomst om de (nieuwe) spelregels uit te leggen. Je gaat dus goed voorbereid de baan op!

Kamp
Elk jaar gaan de jeugdspelers een heel weekend op kamp! De jeugdcommissie zorgt voor veel activiteiten en dat kinderen zich kunnen vermaken! Touwtrekken, speurtocht, zeskamp en natuurlijk wordt er getennist. Niets is te gek!

Ouder-Kindtoernooi
Ouders en kinderen gaan in teams strijden tegen elkaar om kampioen te worden! Het ouder-kindtoernooi heeft ieder jaar een ander verkleedthema, het mooist verkleed duo wint ook een prijs.

Clubkampioensschappen jeugd
Kinderen strijden om de beste van de club te worden in hun leeftijdscategorie!

Sluitingstoernooi
Toernooitje als afsluiter van het buitenseizoen. Na dit toernooi verplaatst het tennis zich naar de Kalkwijckhal of de hal van T.V. de Stirum.

Overige activiteiten
Met de jeugdspelers worden verschillende kleinere activiteiten georganiseerd zoals; zwemmen, bowlen, bingo/disco-avond, teambuilding etc.

Het Dekens Groep Sappemeer Open Jeugdtoernooi
Het Dekens Groep Sappemeer Open Jeugdtoernooi is het officiële KNLTB-jeugdtoernooi bij L.T.C. NOHN. Hier doen jeugdleden uit de regio aan mee, zodat het deelnemersveld groot en goed is. Het vindt vaak plaats in het najaar van het seizoen aan het eind van september. Het leuke van dit alles is dat de spelers/speelsters beter worden en veel ervaringen opdoen.

Lidmaatschap en lessenpakketten

Lijkt het je wat om een lesje mee te maken of zelfs lid te worden? Voor vragen kun je contact opnemen met de jeugdcommissie via

Vanaf 5 of 6 jaar kunnen kinderen lid worden. Contributie bedraagt 51,50 euro. Een contributiejaar is gelijk aan het kalenderjaar. Het tennisseizoen loopt van 1 april tot 1 november. Je kan dan elke dag tennissen van 7:00 tot 23:00. Na 19:00 hebben leden boven 16 jaar voorrang.

Naast contributie kunnen  kinderen ook tennislessen volgen. Er worden diverse pakketten aangeboden. Voor meer informatie kun je contact opnemen met de jeugdcommissie.

Back to top