G-Tennis

Over G-Tennis

G-tennis is tennis voor mensen die in de reguliere tennisles door een beperking niet goed mee kunnen doen. Daarbij moet men denken aan mensen met een verstandelijke of emotionele beperking. Als club en KNLTB vinden we het belangrijk dat wat normaal kan, normaal moet gaan en wat speciaal moet, speciaal moet gaat. Bij onze club is er een speciaal aanbod voor G-tennissers, maar doen enkelen ook mee aan de gewone racketavonden/ toernooien. Bij LTC NOHN wordt er al ruim 12 jaar G-tennisles gegeven. Hiermee waren we de eerste vereniging in de provincie Groningen.

Bij het G-tennis staat plezier en gezelligheid voorop. G-tennis is goed voor de motoriek en voor het verbeteren van de conditie. Tegelijkertijd zie je dat het goed is voor de persoonlijke ontwikkeling zoals het zelfbeeld en de zelfredzaamheid.

De G-tennissers kunnen meedoen aan diverse evenementen.

Zo vindt er om het jaar de Special Olympics Nationale Spelen(SON) plaats. In het tussenliggende jaar zijn de Special Olympics Regionale Spelen (SORS) te Groningen. Voor data kunt u op de site van de Special Olympics kijken.

In het zelfde jaar als de SORS vindt het NK G-tennis plaats. Daarnaast zijn er nog enkele toernooien die samen met andere G-tennisverenigingen gehouden worden. We hebben goede contacten met de G-tennisverenigingen uit Groningen, Friesland en Drenthe.

Bij het G-tennis staat plezier in het spel voorop. Toch zijn er spelregels om het spel goed te laten verlopen. Tijdens de les is de trainer degene die de regels nagaat en hanteert. Op wedstrijden wordt dit gedaan door de scheidsrechter. Bij het unified-spel kan dit ook door de unified-partner worden gedaan. De unified -partner is een reguliere speler die samen met een G-tennisser speelt. Op wedstrijden wordt er ook naar het niveau van de spelers gekeken zodat er een goede indeling gemaakt kan worden. Meer over spelregels/ reglementen en de individuele vaardigheidstest vindt u op de site van de KNLTB onder het kopje G-tennis.

Mensen met een verstandelijke beperking en verenigingen die geïnteresseerd zijn om ook aan deze activiteit te gaan deelnemen, kunnen contact opnemen met André Romp van LTC NOHN, via 06-51665052 of via

Back to top